Back to All Events

Reisreportage: Expeditie Groenland op S-XL (Hoevelaken)

Tijdens de tofste Scandinaviëbeurs van de Lage Landen geven wij Puffins een reisreportage over Groenland.

Heb je de wereld gezien, zeggen ze, dan is er altijd nog Groenland. Tijdens een zeilexpeditie door Groenland vink je in één klap je halve bucketlist af.

Het grootste eiland ter wereld, één grote witte ijswoestijn, telt amper 56.000 inwoners. Wegen zijn er niet. Verplaatsen doe je via de lucht of het water. ’s Winters valt het leven stil. Internet is er nauwelijks.

Machtige gletsjers glijden van de ijskap en kalven gigantische ijsbergen af in de fjorden. De bergketens langs de westkust zijn een onontdekt wandelparadijs.

Ga mee op zeereis met Puffins en ontdek fjorden met roemrijke namen en anonieme bergtoppen. Navigeer tussen ijsbergen zo hoog als flatgebouwen. Meer aan in dorpjes waar amper 19 man woont en maak kennis met de traditionele levensstijl van de Inuit. Reizen die je meevoeren van de middernachtzon in juli tot het magische noorderlicht in september. We spotten bultruggen, muskusossen, schuchtere poolvossen en rendieren.

Sofie Vanmaele (36, Belgische) vertelt het boeiend relaas van een ware pioniersexpeditie langs terra incognita met prachtig beeldmateriaal. Vier maanden lang verkende ze de ongerepte wildernis langs de Westkust van Groenland met een zeiljacht als basecamp. Met haar organisatie Puffins Travel organiseert ze unieke expedities voor kleine groepjes in het Hoge Noorden: Groenland, Spitsbergen, Lofoten, Schotland, IJsland.

Tijdsduur: 50 minuten
Aanvang: zondag 27 oktober 2019 om 13.00 uur

Later Event: November 16
BEURS: Vakantieexpobeurs in GENT